Provokatörstaten – står CIA bakom de irakiska “upprorsmännen”?

Av Frank Morales, utdrag ur "The Provocateur State - is the CIA behind the Iraqi 'Insurgents' - and Global Terrorism?". Översättning: Snorre Lindquist.
2005-05-10 i Sv: Om Irak

Print Friendly

Utdrag ur “The Provocateur State – is the CIA behind the Iraqi ‘Insurgents’ – and Global Terrorism?” av Frank Morales. 
ww4report.com.  Översättning:  Snorre Lindquist.

Enligt ett hemligstämplat dokument förberett för Rumsfield av hans Defence Science Board, skulle “the Proactive, Preemptive Operations Group (P2OG)” – “i verkligheten genomföra hemliga uppdrag utformade för att provocera terroristgrupper till att begå våldshandlingar.  P2OG-organisationen, en s.k. “kontraterrorist”-organisation med ett hundratal medlemmar och en årlig budget på 100 miljoner dollar, skulle ges sken av att attackera “terroristledare”.

Men enligt P2OG-dokument som skaffats fram av William Arkin (militär analytiker i Los Angeles Times, 27 okt. 2002) skulle organisationen i verkligheten genomföra uppdrag som utformats för att “stimulera reaktioner” bland “terroristgrupper” – som enligt försvarsministerns logik skulle senare lockas till “kontraattack”.  Med andra ord: planen är att verkställa hemliga militära operationer (lönnmord, sabotage, falska manövrer) med syfte att resultera i terroristattacker mot oskyldiga människor, inkluderande amerikaner; i grund och botten att “bekämpa terrorism” genom att orsaka den.

Denna idé tillämpas f.n. på problemen med med det irakiska “upproret”, tycks det.  Enligt en rapport 1 maj 2005 från Peter Maas i New York Times magasin är två av USA:s högsta rådgivare för irakiska paramilitära kommandon som slåss mot upprorsmännen veteraner från USA:s kontraupprors-operationer i Latinamerika.  Som bekräftelse på trovärdigheten på de senaste media-spekulationerna om en “Salvadorisering” av Irak noterar rapporten att en av rådgivarna som nu är i Irak är James Steele, som ledde ett lag på 55 rådgivare i US Special Forces i El Salvador på åttiotalet.  Maas skriver att dessa rådgivare “tränade batalioner i frontlinjen som var anklagade för signifikanta brott mot de mänskliga rättigheterna”.

Comments are closed.